11 Eylül 2014 Perşembe

Dilber Dudağı Tatlısı

Malzemelerimiz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
2.5 su bardağı un

Açmak için
1 kase nişasta

Araları için
Iri kırılmış ceviz

Üzeri için
75 gr tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ

Şerbet için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
5-6 damla limon suyu


Hazırlanışı
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip 15 dk kaynatıp altını kapatın.
Ilımaya bırakın.

Hamur malzemelerini bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun .
Un miktarı az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz .
Hamuru 12 eşit bezeye ayırıp üzerini temiz bir havluyla örtün.
1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamurları tek tek pasta tabagı buyuklugunde acın.
Aralarına bolca nişasta sürüp 12 hamurun hepsını üstüste koyun.
Merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın.
Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla küçük yuvarlaklar çıkarın.
Yuvarlakların arasına ceviz koyup kapatın uç kısımlara çok bastırmayın.
Tatlıları tepsiye dizin.

Tereyağını eritip kızdırın içine zeytinyağını ekleyin.
Tatlıların üzerine kaşık yardımıyla dökün.
190 derece kızgın fırında kızartın.

Pişen sıcak tatlıların üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirin.
Birkaç saat dinlendirip servis edin.
Katların güzel açılması için hamurların arasına bol nişasta sürmelisiniz.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template