3 Eylül 2014 Çarşamba

Karışık Turşu Yapımı

Malzemelerimiz
Yarım kilo kelek
Yarım kilo yeşil domates
1 kilo kornişon salatalık
Yarım kilo acur
10 adet nohut
10 diş sarımsak
5 yemek kaşığı deniz tuzu
2 çay bardağı üzüm sirkesi
2 litre su

Hazırlanışı
Tüm turşuluk malzemeleri yıkayalım.
Kornişonların uç kısımlarını incecik keselim.
Acurları eşit boyda keselim, kelek ve domateslere bıçakla 3-4 çizik atalım.
Turşuyu yapacağınız kavanozu kaynar sudan geçirip kurulayalım.
En altına nohutları koyup sonra zevkinize göre turşuluk malzemeleri dizelim.
Sıkı olmasına dikkat edelim.
 En üstüne sarımsakları ekleyelim.
Tuz, sirke ve suyu karıştıralım.
Tuz mutlaka erisin kavanozu bu karışımla doldurup kapağını sıkıca kapatalım.
Turşuyu en az 10 gün bekletelim.
Afiyet olsun…

Not: Eğer daha fazla turşu yapacaksanız 1 litre suya 2,5 çorba kaşığı deniz tuzu, 1 çay bardağı üzüm sirkesi koymalısınız.

Sevgilerimle....

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template