- 1 kilo hamsi
- 1 çay bardağı Mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- Ayçiçek yağı
17 Eylül 2014 Çarşamba
Kekikli Hamsi Yapılışı
Malzemelerimiz
Hazırlanışı
Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın ve bol suda yıkayıp kenara alın.
Mısır ununa baharatları ekleyip harmanlayın.
Teflon tavayı ayçiçek yağı ile yağlayın.
Balıkları una bulayıp tavaya sıkıca dizin.
Orta ateşte pişmeye bırakın.
Kızaran tarafı tabak yardımıyla çevirip diğer tarafınıda kızartın.
Limon dilimleri ile sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder