6 Eylül 2014 Cumartesi
Sodalı Gül Böreği Yapımı
Mazlemelerimiz
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
200ml maden suyu
İç malzeme
Lor peyniri
Yağlı beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı
Lor peyniri ve beyaz peynırı yarı yarıya karıştıralım.
Ince kıyılmış maydanozunuda ekleyip kenara alalım.
Ilk yufkayı önümüze alıp 4'e bölelim.
Bir parçasını alıp sıvı yağ ile heryerını yağlayalım.
Geniş kısmına peynırlı harçtan koyup rulo saralım.
Kendi etrafında dolayalım.
Tüm yufkayı bu şekilde hazırlayıp kenarları yuksek bir kaba koyalım.
Üzerlerine 1 şişe maden suyunu dökelim.
Üzerini kapatıp 3 saat buzdolabında bekletelim.
Bekleyen börekleri fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürelim.
Susam serpelim.
220 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Sevgilerimle...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder