4 Eylül 2014 Perşembe

Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi


Malzemelerimiz
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su

Köfteleri haşlamak için;
3-4 litre su
1 çay kaşığı tuz
Yarım limon suyu

Sosu için;
5 diş sarımsak
2 büyük kase koyu kıvamlı yoğurt
Tuz

Üzeri için
Dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası


Bulguru sıcak su ile ıslatıp üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
Bu sürede kendinize 2 su bardağı ılık su hazırlayıp kenara alın.
 Dinlenen bulgura diğer malzemelerini ekleyip karıştırın.
 Hazırladığınız ılık sudan azar azar ekleyerek tüm malzeme birbirini tutana kadar yoğurmaya devam edin.
Ben bu aşamada 2 kaseye yakın suyu bitirdim.
Hazırladığınız hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzu ıslatarak yuvarlayın.
İşaret parmağınızla yuvarlağın ortasına bastırın.
Hamurun hepsini bu şekilde hazırlayın.

Tencereye 3-4 litre suyu alın.
 Limon ve tuzunu ekleyin ve kaynayınca köfteleri içine bırakın.
En az 15 dakika kaynatıp ara ara kontrol edin.

Köfteler pişerken yoğurt ,tuz ve sarımsakları karıştırın.
Üzeri için zeytinyağını kızdırıp salçayı ezerek kavurun .
Köfteleri yoğurtla harmanlayıp üzerine salçalı sosu gezdirin.
Afiyet olsun…
Sevgilerimle

0 yorum:

Yorum Gönder

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template