24 Aralık 2014 Çarşamba

Labne Peynırlı Etli Pide


Malzemelerimiz
Hamur malzemesi
1 su bardagı ılık su
Yarım su bardagı zeytinyağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç malzeme
350 gr kuşbaşı et
200 gr labne peynırı
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 domates
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Karabiber
Tuz

Üzeri için
1 adet sivri biber
1 kiraz domates
Kekik

Hazırlanışı
Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip 10 dk bekletın.
Zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Un ve tuzu ekleyip orta yumuşaklıkta bır hamur yoğurun.
Unu azar azar ekleyerek yoğurun.
Kapağını kapatıp 1 saat mayalanması için ılık bir yere bırakın.
İç malzeme için tavaya zeytinyağını alın.
Soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleştirin.
Eti ekleyip tum suyunu çekene kadar pişirin.
Biber ve domatesi ekleyip tüm suyunu çekınce altını kapatın.
Tuz ve karabıberını ılave edin.
Tamamen ılıyınca labne peynırını ılave edin.
Labne peynırını kullanırken tereddüt etmeyın krema lezzetınde olup daha hafıf oluyor.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp tekrar yoğurun.
Borcam tepsiden bıraz daha buyuk açıp yağladığınız tepsiye yayın.
İç malzemeyi hamurun üzerine yayın.
Kenardaki fazlalıkları içe doğru bükün.
Kenar hamurlara kekik serpin.
Domates ve biberi yerleştirin.
200 derecede onceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun
Sevgılerımle 

1 yorum:

 
PINARIN KAZANI Blogger Template by Ipietoon Blogger Template